Nutriční hodnoty (Drůbeží játra na mateřídoušce a bazalce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 211 kJ / 767 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 84,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,26 g |
| Tuky | 25,97 g |
| – nasycené | 7,61 g |
| – nenasycené | 11,71 g |
| –– mononenasycené | 8,42 g |
| –– polynenasycené | 3,29 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 11,10 g |
| Cholesterol | 2,49 g |
| Sodík | 3,68 g |
| Sůl | 9,15 g |
| Sacharidy | 40,95 g |
| – cukry | 17,37 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g drůbežích jater | Játra kuřecí | 500 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 paprika červená | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 1 1 rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| čerstvá bazalka (nebo 1 lžička sušené) | Bazalka čerstvá | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mateřídoušky (nebo majoránky) | Mateřídouška sušená | |
| pár lžic pár lžic kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| drůbeží vývar nebo voda | Vývar kuřecí | |
| 1 lžíce 1 lžíce Podravky | Kořenící směs sypká | 15 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |