Nutriční hodnoty (Perník (z hrníčků))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 451 kJ / 2 976 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,99 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 50,81 g |
| Tuky | 17,12 g |
| – nasycené | 5,77 g |
| – nenasycené | 7,46 g |
| –– mononenasycené | 4,57 g |
| –– polynenasycené | 2,89 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 15,99 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 210 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 629,48 g |
| – cukry | 272,34 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru moučka | Cukr bílý | 250 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky kakaa | Kakao prášek | 4.5 g |
| 10 10 polévkových lžic oleje | Olej řepkový | |
| 1 1 kypřící prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| (já přidala i špetku špetku skořice a perníkového koření, ale nemusí být) | Skořice ceylonská | |
| 2 lžičky 2 lžičky rybízové marmelády (taky nemusí být) | Marmeláda z červeného rybízu | |
| tuk + mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hladká |