Nutriční hodnoty (Květáková polévka s osmaženými cibulovými kotoučky a česnekovými krutonky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 3 662 kJ / 875 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,53 g |
| Tuky | 64,56 g |
| – nasycené | 28,39 g |
| – nenasycené | 34,38 g |
| –– mononenasycené | 27,04 g |
| –– polynenasycené | 7,33 g |
| ––– omega 3 | 2,00 g |
| Vláknina | 16,06 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 21 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 60,00 g |
| – cukry | 15,78 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 velký květák | Květák čerstvý | |
| (1,5 l (1,5 l vývaru z květáku) | Vývar hovězí | |
| (několik růžiček růžiček květáku jako vložka do polévky) | Květák čerstvý | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| na talíř 1 lžíce lžíce strouhaného Parmazánu nebo Pecorina | Parmezán | |
| 3 3 větší cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| máslo nebo olej na osmažení cibule | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 3-4 3-4 krajíčky tmavého toastového chleba | Toast pšeničný tmavý | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |