Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Květáková polévka s osmaženými cibulovými kotoučky a česnekovými krutonky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie3 662 kJ /
875 kcal
Bílkoviny9,88 g
– z toho živočišné bílkoviny0,35 g
– z toho rostlinné bílkoviny9,53 g
Tuky64,56 g
– nasycené28,39 g
– nenasycené34,38 g
–– mononenasycené27,04 g
–– polynenasycené7,33 g
––– omega 32,00 g
Vláknina16,06 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 21 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy60,00 g
– cukry15,78 g
––– laktóza0,40 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 velký květák Květák čerstvý
(1,5 l (1,5 l vývaru z květáku) Vývar hovězí
(několik růžiček růžiček květáku jako vložka do polévky) Květák čerstvý
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
petrželka Petržel nať čerstvá
na talíř 1 lžíce lžíce strouhaného Parmazánu nebo Pecorina Parmezán
3 3 větší cibule Cibule čerstvá 210 g
3 lžíce 3 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 30 g
máslo nebo olej na osmažení cibule Máslo kravské
sůl Sůl mořská
3-4 3-4 krajíčky tmavého toastového chleba Toast pšeničný tmavý
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
2 lžíce 2 lžíce oleje Olej řepkový 22 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.