Nutriční hodnoty (Květáková polévka s osmaženými cibulovými kotoučky a česnekovými krutonky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 3 662 kJ / 875 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,88 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,35 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,53 g |
Tuky | 64,56 g |
– nasycené | 28,39 g |
– nenasycené | 34,38 g |
–– mononenasycené | 27,04 g |
–– polynenasycené | 7,33 g |
––– omega 3 | 2,00 g |
Vláknina | 16,06 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 60,00 g |
– cukry | 15,78 g |
––– laktóza | 0,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 velký květák | Květák čerstvý | |
(1,5 l (1,5 l vývaru z květáku) | Vývar hovězí | |
(několik růžiček růžiček květáku jako vložka do polévky) | Květák čerstvý | |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
na talíř 1 lžíce lžíce strouhaného Parmazánu nebo Pecorina | Parmezán | |
3 3 větší cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
máslo nebo olej na osmažení cibule | Máslo kravské | |
sůl | Sůl mořská | |
3-4 3-4 krajíčky tmavého toastového chleba | Toast pšeničný tmavý | |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |