Nutriční hodnoty (Poloninský boršč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 918 kJ / 1 892 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 50,57 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,58 g |
| Tuky | 128,32 g |
| – nasycené | 47,15 g |
| – nenasycené | 60,15 g |
| –– mononenasycené | 48,94 g |
| –– polynenasycené | 11,21 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 50,95 g |
| Cholesterol | 254 mg |
| Sodík | 933 mg |
| Sůl | 1,73 g |
| Sacharidy | 87,72 g |
| – cukry | 46,08 g |
| ––– laktóza | 9,58 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g libovějšího bůčku | Vepřový bok | 300 g |
| 1,5 litru 1,5 litru vody | Voda | 1500 ml |
| 2 2 červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 hrst 1 hrst fazolových lusků | Fazolky čerstvé | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 malý celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 500 g 500 g hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | 500 g |
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| ocet | Ocet lihový | |
| 4 4 oloupaná a pokrájená rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| kopr | Kopr nať čerstvý | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| 1/4 litru 1/4 litru zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
| sůl | Sůl mořská |