Nutriční hodnoty (Vepřová játra špikovaná slaninou, na smetaně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 755 kJ / 1 136 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,29 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 92,91 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,38 g |
| Tuky | 52,14 g |
| – nasycené | 18,14 g |
| – nenasycené | 26,66 g |
| –– mononenasycené | 19,73 g |
| –– polynenasycené | 6,93 g |
| ––– omega 3 | 1,50 g |
| Vláknina | 19,30 g |
| Cholesterol | 1,46 g |
| Sodík | 840 mg |
| Sůl | 2,30 g |
| Sacharidy | 57,56 g |
| – cukry | 23,11 g |
| ––– laktóza | 7,61 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 450 g 450 g vepřových jater vcelku | Játra vepřová | 450 g |
| 100 100 g špeku nakrájeného na delší špalíčky | Špek | |
| 200 g 200 g dýně Hokkaido nastrouhané nahrubo | Dýně Hokkaidó čerstvá | 200 g |
| 100 g 100 g petržele nastrouhané nahrubo | Petržel kořenová čerstvá | 100 g |
| 100 g 100 g celeru nastrouhaného nahrubo | Celer bulva čerstvá | 100 g |
| 1 1 menší cibule nakrájená nadrobno | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 3 delší snítky rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 10 kuliček 10 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 400 ml 400 ml vody nebo vývaru (použila jsem slepičí) | Voda | 400 ml |
| 200 ml 200 ml smetany (použila jsem 30% na šlehání) | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 1 lžíci 1 lžíci hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 1 lžíci 1 lžíci oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 1 cm silný plátek másla | Máslo kravské | 1 g |
| voda na naředění (podle potřeby) | Voda | |
| sůl | Sůl mořská |