Nutriční hodnoty (Starodávné ( nejen ) přílohové brambory podle prababičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 963 kJ / 230 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,79 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,49 g |
| Tuky | 15,03 g |
| – nasycené | 7,23 g |
| – nenasycené | 7,53 g |
| –– mononenasycené | 6,01 g |
| –– polynenasycené | 1,51 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 4,30 g |
| Cholesterol | 14 mg |
| Sodík | 9 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 19,35 g |
| – cukry | 3,10 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 brambory uvařené ve slupce, vystydlé a oloupané | Brambor zimní | 100 g |
| 1 PL 1 PL sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1/2 1/2 menší cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |