Omáčka z hlívy ústřičné

Bahula Kuchařka:

Doba přípravy: 40minut PT0H40M 4 porce Omáčky 45 názorů

541
Recept si zatím oblíbilo 41 kuchařů

Suroviny

500g hlívy ústřičné
1 velká cibule
2 mrkve
1 bobkový list
drcený kmín
černý pepř
sůl
1 sladká smetana
citrónová šťáva
1/2 PL cukru
2 PL hladké mouky
1 zeleninový bujon
Recept si zatím oblíbilo 41 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a hlívu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na oleji podusíme cibuli. Přidáme hlívu, krátce orestujeme a podlijeme vodou. Přidáme koření a na mírném ohni dusíme.

  2. Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle, přidáme k hlívě, podlijeme vývarem z bujonu a ještě chvíli vaříme. Když hlíva změkne,zahustíme moukou se smetanou a omáčku povaříme asi ještě 10 minut. Závěrem dochutíme, přidáme cukr, citrónovou šťávu, podle potřeby sůl a pepř.

  3. Omáčku z hlívy ústřičné podáváme s plátkem kuřecího masa nebo s vejcem a jako příloha jsou dobré těstoviny, houskový nebo hrníčkový knedlík.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 738 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Omáčka z hlívy ústřičné

  • Ladislav Ladislav(neregistrovaný)

    Dobrý den, věřím, že jídlo bude chutné. Snad jen jedna připomínka a pravidlo vaření již z dob paní Rettigové: Pokud jídlo zahustíte MOUKOU, je nutno jej nechat provařit alespoň 20 minut, aby se vytratila chuť mouky :-)

    Odpovědět

  • martinaaadamova martinaaadamova

    Výborná omáčka i moje dvou a půl roční cácorka si na ní moc pochutnala :-Q

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    Díky, jsem ráda, že všem omáčka chutnala :-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Masula Masula

    Dnes jsem jí vařila se spätzlemi a bylo to vynikající :-p:-K

    Odpovědět

  • mila mila(neregistrovaná)

    omačka je vyborna hlivu dělam pořad :yes:

    Odpovědět

  • Ludmila Ludmila(neregistrovaná)

    Dnes ji vařím, vypadá to výborně,

    Odpovědět

  • biokys biokys(neregistrovaný)

    nožičky je třeba nakrájet na drobné kousky

    Odpovědět

  • satan satan

    Výborná omáčka určitě jsem nedělal na posled:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Lamiel Lamiel

    Omáčka je výborná, hrnec padne na posezení :-)jen dávám houbový bujón místo zeleninového, aby byla více houbová :-) a vynechám cukr.:-)

    Odpovědět

  • katulinka1 katulinka1

    Moc dobré, zařadím do oblíbených receptíků ;-) posílám bodík :yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Posielam bod :yes: Nedala som mrkvu,inak vynikajúce :-p:-p

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

    Cutově mi to připomíná dušenou mrkev. Dávám další bodík :-K

    Odpovědět

  • Jiřka Jiřka(neregistrovaná)

    Taky receptík moooc chválí, jdu dělat opakovaně, nemůže se jí nabažit, k tomu dělám hrnkové knedlíky a je to prostě lahoda :-) :yes::-K

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    martin 1 : Děkuji:-K

    Odpovědět

  • martin 1 martin 1 (neregistrovaný)

    luxus

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo