Nutriční hodnoty (Salát z červené řepy a jablka s křenovohořčičnou zálivkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 295 kJ / 309 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,20 g |
| Tuky | 25,62 g |
| – nasycené | 5,34 g |
| – nenasycené | 17,59 g |
| –– mononenasycené | 14,38 g |
| –– polynenasycené | 3,22 g |
| ––– omega 3 | 0,36 g |
| Vláknina | 1,14 g |
| Cholesterol | 268 mg |
| Sodík | 355 mg |
| Sůl | 0,69 g |
| Sacharidy | 8,57 g |
| – cukry | 1,79 g |
| ––– laktóza | 0,95 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 střední bulvy červené řepy (vařené nebo pečené) | Červená řepa čerstvá | |
| 2 2 menší červená jablka se slupkou | Jablko čerstvé | |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hrubozrné hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce strouhaného křenu (třeba i naloženého) | Křen čerstvý | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 25 ml |
| 1 1 vejce vařené natvrdo | Vejce slepičí | 70 g |