Nutriční hodnoty (Bruschetta s karamelizovanými balsamico houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 880 kJ / 449 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,39 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,32 g |
| Tuky | 40,35 g |
| – nasycené | 9,67 g |
| – nenasycené | 30,58 g |
| –– mononenasycené | 26,11 g |
| –– polynenasycené | 4,47 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 21,15 g |
| – cukry | 5,08 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 400 g čerstvých hub, stačí i obyčejné žampiony, ale výběr je na vás; houby očistěte vlhkou papírovou utěrkou a nakrájejte na půl centimetru silné plátky včetně nožiček | Hřib čerstvý | |
| 3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce balsamico octa | Ocet balsamikový bílý | 40 ml |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce čerstvých tymiánových lístků; pokud máte jen sušený, dejte ho o třetinu méně | ||
| 1 lžíce 1 lžíce studeného másla (ti, co hodlají zhubnout, tak tento krok vynechají) | Máslo kravské | 10 g |
| sůl a čerstvě namletý pepř | Pepř černý mletý | |
| doma mi zbyla půlka půlka šalotky, tak jsem ji tam také přihodila | ||
| 4 krajíce 4 krajíce chleba (alespoň den starého, nejlepší je bílý chléb) nebo podélně rozpůlených bagetek; pokud budete recept dělat jak jednohubky, tak bagety pokrájejte na kolečka | Chléb pšeničný kváskový | |
| půlka stroužku stroužku česneku | Česnek čerstvý | |
| olivový olej na potření bruschett (topinek) | Olej olivový |