Nutriční hodnoty (Koprová omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 2 419 kJ / 578 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,17 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,87 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,30 g |
| Tuky | 39,60 g |
| – nasycené | 25,18 g |
| – nenasycené | 12,72 g |
| –– mononenasycené | 11,44 g |
| –– polynenasycené | 1,28 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 1,60 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 211 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 36,48 g |
| – cukry | 20,38 g |
| ––– laktóza | 19,38 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| vývar z masa (nebo kostí) | Vývar masový | |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 250 ml 250 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 1 svazek 1 svazek čerstvého kopru | Kopr nať čerstvý | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| ocet | Ocet lihový | |
| cukr | Cukr bílý |