Nutriční hodnoty (Zapečená polenta s rajčaty a kozím sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 340 kJ / 320 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,51 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,83 g |
| Tuky | 8,43 g |
| – nasycené | 2,23 g |
| – nenasycené | 3,88 g |
| –– mononenasycené | 2,96 g |
| –– polynenasycené | 0,92 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 4,42 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 123 mg |
| Sůl | 0,59 g |
| Sacharidy | 45,40 g |
| – cukry | 9,75 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 g 50 g instantní kukuřičné polenty | Polenta | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| sušená zeleninová směs (používám Klare Gemusebruhe z DM) | Mrkev mražená | |
| 2 2 středně velká rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| čerstvá bazalka | Bazalka čerstvá | |
| 2 kolečka 2 kolečka kozího sýru | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| trochu trochu mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| olivový olej | Olej olivový |