Marmeládová buchta

pelda Kuchařka: pelda

Moučníky , Řezy 13 názorů

Suroviny

2 hrnky cukru
3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek oleje
1 hrnek mléka
1 vejce
3 lžičky kakaa
3 lžíce marmelády
1,5 lžičky sody
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cukr vyšleháme s vejcem, přidáme mléko, olej, mouku a marmeládu. Nakonec vmícháme sodu.

  2. 2/3 těsta pak vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, do zbývajícího těsta nasypeme kakao a nalijeme a světlé těsto. Buď můžeme po celé ploše nebo uděláme jen cikcak.

  3. Pečeme na 200°C asi 20 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marmeládová buchta

  • casino casino

    Nevím co s nadúrodou letních jablek, tak jenom s cukrem z nich (vč. slupek a jadřinců) dělám "marmeládu" a hledám něco, kde ji v budoucnu uplatním v co největším množství...
    pipre:
    Dnes jsem na 1 plech zkusil toto: 200 ml mléka, 250 g cukru krupice, 150 g mletých mandlí, 5PL marmelády, 350 g polohrubé mouky, 1KL sody.
    Místo mandlí pražené lískáče:yes: BEZ VAJEC, BEZ TUKU a bylo to výborné... sice poněkud tužší (vůbec ne sušší!), ale když dám tu dávku na 2 plechy, tak potom 2 tenší pláty něčím spojím...
    No, třeba jabkovou "marmeládou", že :yes: a potáhnu polevou na Sacher :-D

    Odpovědět

  • Eviip Eviip

    Buchta má všechny klady-hrnečková,rychlá;-)..moc chutnala a jako vždy se zaprášilo:-))..Přidám tip podle své zkušenosti-marmeláda určitě vhodnější trochu trpká jako rybízová,cukr jsem sice ubrala,ale příště uberu více,byla stále dost sladká.
    Děkuji za fajn receptík:yes:

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(neregistrovaný)

    Tak neuspech mi nedal a dnes som ju piekla znova, upravila som mnozstva a pouzila ribezlovu marmeladu a miesto mlieka vodu, dala menej oleja aj cukru a upiekla sa na 180 st. za 35 minut :-)) je dobra!uz je zjedena!

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(neregistrovaný)

    ano, skusim tak

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Michko, já bych dala 1/2-3/4 hrnku. Možná ale budeš muset pak přidat mléko ;-)

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(neregistrovaný)

    no tak skusim este niekedy tak,ze dam menej oleja,lebo nakoniec som ho dopiekla akosi a deckam chuti,ale fakt je trosku viac mastny na moj vkus.
    :-( nezadarilo sa, skusim vychytat chyby a ak sa podari dam vediet co som robila zle :-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    No, já bych řekla, že tam je i hodně oleje. Těsto je pak těžké.

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(neregistrovaný)

    normalne babovkove cesto peciem ako pisete na 180st. asi 30-40 minut a vzdy je to pekne upecene, neviem co som urobila zle s tymto

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Já takové buchty peču na 180°C.1,5hodiny to muselo být už i spálené.A když se ubere cukr ,tak ta buchta tolik nenaskočí.Záleží taky na troubě,když píšeš, že po té hodině nebyl upečený,tak u mě by už byl spálený,takže to bude asi troubou.U mě v troubě je takový typ buchet upečený dřív jak za 20minut a to musím péct na 180°C jinak by to bylo černé a nepropečené.

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(neregistrovaný)

    tak niekde sa stala chyba..bud je to mojou pieckou,alebo ci som dala viac marmelady,ale nemohol sa ten kolac akosi upiect ani po hodine a pol! stale sa triasol, nakoniec som tomu dala 250st. a ako tak sa upiekol.zdal sa mi sladky aj ked som dala menej cukru,no ale hlavne neviem kde som urobila chybu s cestom alebo ci to bude v tej piecke :-( napada nieco nejaku dobru pekarku???

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    Tak som dala piect tento kolacik a na rady v komentaroch som dala menej cukru...som zvedava :-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Také dělávám marmeládovou buchtu a dokonce z 20 dkg marmelády a 28 dkg cukru, 25 dkg Hery, 1/2 litru vlažného mléka, 50 dkg polohrubé mouky, 1 vejce, 5 lžic kakaa a 1 malou lžičku sody bikarbona. Dávám ale kyselejší marmeládu (dobrá je rybízová nebo linecká směs i jiná kyselejší, protože toho cukru je i v té mé také dost. Je jemná a velice dobrá. Dávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • Grace Grace

    Buchtu jsem pekla na třídní sraz. Všem moc chutnala, jen malá připomínka - byla dost sladká. Mohlo to být ale způsobeno sladší marmeládou, než uvádí autor receptu...Zkrátka já dám příště méně cukru. ;-)

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: linecká buchta zázvorová buchta linecka mrizkova buchta celozrnné šátečky kokosová buchta s marmeládou zázvorová marmeláda marmeláda do buchet marmeládové šátečky litá buchta jednoduchá litá buchta jednoduchá litá hrnková buchta hrnkové buchty s marmeládou a ořechy rychla buchta s marmeladou marmeládový moučník mrizkovana buchta rychlá marmeládová buchta recept na marmeládovou buchtu buchta s dzemem kakaová buchta zazvorova marmelada.cz

Zapomněl/a jsem heslo