Nutriční hodnoty (Bramborovo-pohankové šišky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 15 598 kJ / 3 728 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 124,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 107,00 g |
| Tuky | 126,97 g |
| – nasycené | 13,89 g |
| – nenasycené | 90,00 g |
| –– mononenasycené | 25,35 g |
| –– polynenasycené | 64,65 g |
| ––– omega 3 | 0,87 g |
| Vláknina | 82,70 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 240 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 480,60 g |
| – cukry | 16,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 7 ks 7 ks středních brambor vařených ve slupce | Brambor zimní | 350 g |
| 1 hrnek 1 hrnek hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek pohanky | Pohanka loupaná | 250 g |
| sůl podle potřeby | Sůl mořská | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| rozpuštěné sádlo na omaštění | Sádlo vepřové | |
| cukr moučka podle chuti (na posypání) | Cukr bílý | |
| 1 hrnek 1 hrnek mletého máku | Mák modrý mletý | 250 g |
| voda podle potřeby | Voda |