Nutriční hodnoty (Erbazzone z Emilia Romagna)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 523 kJ / 2 754 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 64,34 g |
| Tuky | 115,91 g |
| – nasycené | 32,00 g |
| – nenasycené | 72,96 g |
| –– mononenasycené | 58,75 g |
| –– polynenasycené | 14,22 g |
| ––– omega 3 | 0,66 g |
| Vláknina | 34,66 g |
| Cholesterol | 48 mg |
| Sodík | 1,45 g |
| Sůl | 2,40 g |
| Sacharidy | 322,84 g |
| – cukry | 47,48 g |
| ––– laktóza | 2,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |
| 150 ml 150 ml vody | Voda | 150 ml |
| 15 g 15 g pivního droždí | Droždí pekařské lisované | 15 g |
| 20 ml 20 ml extra panenského olivového oleje | Olej olivový | 20 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky hrubozrnné soli | Sůl mořská | |
| 1,5 kg 1,5 kg katalánské čekanky | Čekanka listová čerstvá | 1500 g |
| 2 2 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 80 g 80 g parmazánu | Parmezán | 80 g |
| 50 ml 50 ml extra panenského olivového oleje | Olej olivový | 50 ml |
| zrnka zrnka pepře | Pepř černý |