Nutriční hodnoty (Šlehaná a jemná kuřecí sekaná)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 007 kJ / 958 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 100,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,55 g |
| Tuky | 45,38 g |
| – nasycené | 13,43 g |
| – nenasycené | 27,26 g |
| –– mononenasycené | 20,80 g |
| –– polynenasycené | 6,46 g |
| ––– omega 3 | 0,53 g |
| Vláknina | 9,95 g |
| Cholesterol | 509 mg |
| Sodík | 450 mg |
| Sůl | 1,06 g |
| Sacharidy | 28,60 g |
| – cukry | 1,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g kuřecího mletého masa | Kuře stehno bez kůže | 500 g |
| 1 1 smetana na vaření | Smetana kravská sladká 12% | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| sůl, pepř | Pepř černý | |
| špetka špetka majoránky | Majoránka sušená | |
| 1-2 PL 1-2 PL solamylu podle konzistence (kdo chce,může dát místo solamylu strouhanku) | Bramborový škrob | 22.5 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku namočených hub z loňského sběru | Hřib čerstvý | 125 g |
| 1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| celý kmín | Kmín | |
| voda | Voda | |
| olej | Olej řepkový |