Moje červená řepa

eva hubova Kuchařka: eva hubova

Doba přípravy: Asi 2 hodiny Zavařeniny 20 názorů

Suroviny

Asi 5 kg červené řepy (menší bulvy)
Nálev:
2 litry vody
200 ml cukr krystal (krupice)
400 ml octu
1 přípravek DEKO
14 ks umělého sladidla sacharín(cukerín,apod)
Semínka fenyklu
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Řepu umyjeme, naskládáme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit do poloměkka. (Já vařím v tlakovém hrnci, 10 minut od bodu varu).

  2. Uvařenou řepu oloupeme a na robotu nastrouháme na plátky (nebo nakrájíme na kostičky).

  3. Dáme do sklenic do 3/4 a zalijeme svařeným nálevem, který jsme si zcedili, aby tam nebyla hořčičná semena.

  4. Vidličkou promícháme, nálev se musí dostat až na dno sklenice. Do každé sklenice dáme nahoru 4 fenyklová semínka, zavíčkujeme a sterilujeme 10-15 minut od bodu varu,aby chytlo víčko. Elektrický sporák na stupeň 6, jak začne voda bublat, přepínám na stupeň 4.

  5. Nálev: vodu, cukr, sladidlo a DEKO povaříme, asi 1 minutu, přidáme ocet a ještě asi 2 minuty povaříme, nálev zcedíme.

    Tento nálev používám na hrášek, fazolové lusky, kopr,houby. Na kapii a okurky nálev necedím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 53 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Moje červená řepa

  • eva hubova eva hubova(autorka receptu)

    Zuzanna005: ……. sůl žádnou.

    Odpovědět

  • Zuzanna005 Zuzanna005

    dobrý den, nedáváte žádnou sůl ?

    Odpovědět

  • :)))))))))))) :))))))))))))(neregistrovaný)

    toš to je jiný recept ! :D °|°

    Odpovědět

  • Veronika Veronika(neregistrovaná)

    Nevíte jak bych mohla nahradit přípravek DEKO?
    Pište na nikal@atlas.cz
    Děkuji :-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova(autorka receptu)

    Holky díky:-))
    Iva (ner.) myslím že by se to dalo udělat s houbami a sterilovat.Já bych dala míň octu a o trochu víc cukru aby to bylo sladké.Takový recept jak píšeš jsem nikdy nikde nečetla.Ale na té svatbě mohl být udělaný salát bez sterilování smíchaný s houbami:-))

    Odpovědět

  • Iva Iva (neregistrovaný)

    Ahoj,
    moje dcera na svatbě ochutnala červenou řepu s houbami, prý to ale nebylo kyselé, spíš jako salát - nevím. Vzhledem k tomu, že hříbků je plný les, sedím na netu a hledám něco podobného. Pokud někdo víte - ozvěte se:-p:yes: Díky

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

  • Ivana79 Ivana79

    Tak je hotová:-)Som moc zvedavá,trošku mi zostalo a priateľ to zjedol večer ako prílohu k mäsu a moc chválil:yes:Ale mala som málo repy,tak som robila len z polovičnej dávky a pristrúhala trochu cukety:-8Pridávam ti fotky:-K

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    každý týden kupuju,miluju řepu...:yes:ale nálev se zdá,že bude fajnový :-p:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Tak tuhle dobrotu bych si dala, a jak:-8..., ale jedla bych ji jen já. Právem si zasloužíš bodíka a v duchu se vracím do své bývalé závodní kuchyně, kde jsem červenou řepou nikdy nepohrdla.:-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova(autorka receptu)

    Ivanko,vyzkoušej a uvidíš.Naš vnuk řepu moc nejedl ,měl rád spíš kompot a teď si jí dává i 3x týdně.:-))to sladidlo by určitě šlo cukrem nahradit,ale to jsem nikdy nezkoušela.Moje tchýně tak zavařovala okurky,já jsem pak začala s tím nálevem zavařovat různou zeleninu.

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Aj my máme radi sladšiu repu,preto už dlho hľadám takýto recept.Podľa toho pomeru 2 dcl cukru a 4 dcl octu sa mi zdal nálev dosť kyselý,s umelým sladidlom som nikdy nezavárala,takže neviem okoľko to bude sladšie.Dalo by sa nahradiť cukrom?Ale keď Evi píšeš,že je ten nálev skôr sladší,tak ho vyskúšam:-):yes:

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova(autorka receptu)

    Já steriluji a křen nedávám,naše mladež to s křenem nechce,oni chtějí spíš sladší.Když dojdou zásoby a koupíme v obchodě,tak to vůbec nechcou,že je to kyselé.Zkoušela jsem různé nálevy a ten je pro nás nejlepší.A ještě k té konzervaci.Deko je sice konzervační,ale nevím jestli by to vydrželo 1rok bez újmy na chuti.I okurky pokud zalejeme jen nálevem a nesterilujeme,mají jinou chuť nez které jsme sterilovali.

    Odpovědět

  • vlasta mirgova vlasta mirgova (neregistrovaný)

    3kilo řepy 3cibule 7 paprik zelenych nalev 035ocet 1lžice soli 2dcl cukru postup řepu uvařime oloupame nastrouhame papriky umeleme cibuli nakrajime dame do hrnce s nalevem a 2minuty povařime s michame s řepou a 10 minut sterilizujeme velice dobratop recepty cz

    Odpovědět

  • vlasta mirgova vlasta mirgova (neregistrovaný)

    3kilo řepy 3cibule 7 paprik zelenych nalev 035ocet 1lžice soli 2dcl cukru postup řepu uvařime oloupame nastrouhame papriky umeleme cibuli nakrajime dame do hrnce s nalevem a 2minuty povařime s michame s řepou a 10 minut sterilizujeme velice dobratop recepty cz

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: červená řepa nejlepší recepty sterilovaná červená řepa recepty červená řepa nejlepší nálev na červenou řepu červená řepa recepty konzervace červené řepy sterilovaná červená řepa nejlepší recepty z červené řepy. červená řepa recept červená řepa sterilovaná sterilování červené řepy červená řepa konzervace řepa červená zavařování nálev sterilovaná řepa nálev na červenou řepu zavarujeme cervenou repu recept na sterilovanou červenou řepu červená řepa nálev nalev na zavarovani cervene repy jak zavařovat červenou řepu

Zapomněl/a jsem heslo