Vařila myšička kašičku
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 406 kJ / 814 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,00 g |
Tuky | 16,00 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 402 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 122,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tato verze je s čokoládou. Vím, že krupičná kaše je známá klasika, ale dávám sem tento recept, jak si ji zdobí moje dcera. Pro ty, kteří neznají, o čemž trošku pochybuji, se to dělá tak, že nejprve uděláme spirálu z rozpuštěné čokolády na vaření a nebo polevy a tu pak od středu do krajů protáhneme párátkem nebo jehlou na špízy. K pohádce mládí přeji dobrou chuť.
Název receptu jsem si vypůjčila z dětské říkanky, když byly děti malé a já ji vařila, tak recitovaly :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 4. 2020 08:50
Dobrůtka, vařím si jí často, příště to ozdobím čokoládou je to nádherný.






13. 2. 2020 15:46
Na krupicu su tu asi jenom já, že 
Byla výborná
***
ad. POZNÁMKA a titulní fotečka:
"...od středu do krajů protáhneme párátkem..."
No a nedělá se to tady opačně, he?

Byla výborná

***
ad. POZNÁMKA a titulní fotečka:
"...od středu do krajů protáhneme párátkem..."
No a nedělá se to tady opačně, he?

30. 10. 2016 13:03
Neumím "krupicu" vařit od oka
Také dávám, k všeobecné spokojenosti strávníků, na množství mléka snadno zapamatovatelných 10% krupice (tento rcp je na 4 porce pro nechlapy)

Také dávám, k všeobecné spokojenosti strávníků, na množství mléka snadno zapamatovatelných 10% krupice (tento rcp je na 4 porce pro nechlapy)

1. 12. 2015 13:13
Taky krupičku namáčím,ale ne tak dlouho.A pro zpestření přidám ke konci vaření v troše mléka rozmíchanou lžíci vanilk.pudinku.Kaše je krásně žlutá,hladká a voní po vanilce

14. 3. 2015 19:14
Dnes jsem k večeři uvařila krupicovou kaši přesně pode tebe,tzn. nejdříve jsem krupičku přesně odvážila a pak na hodinku namočila. Výsledek? Vynikající krupicová kaše.
Posílám bodík.

6. 1. 2015 20:03
Taky krupičku chvíli máčím ve studeném mléce,je pak rychleji hotová.Občas jsem ji vylepšila tím,že chvíli před dovařením jsem v trošce studeného mléka rozkvrdlala lžíci vanilkového pudinkového prášku,nalila do vařící se kaše a nechala asi dvě minutky povařit.Je krásně žlutá,hladká a voní po vanilce

5. 1. 2015 16:14
Zkusím tent způsob přípravy,ale mám obavy,že nebudu mít tu trpělivost s tou dobou než ji uvařím. Jinak je fakt, že každá krupička je jiná a tím pádem není to vždy stejné. Já nedávno koupila dětskou krupičku od Babiččiny volby a hodně mi připomíná tu kaši z mého dětství, což je ježíši skoro 40 let.






11. 8. 2013 22:15
Milé kuchařinky, už jste zkoušely kašičku z hrubé krupice? Né hrubá mouka. Zkuste, mne přijde chutnější než z dětské. Dělám od oka a také ji máčím aspoň 1/2 hodinky, ty hrudky tam musím dělat schválně, moje holky je mají nejraději, teď už i vnoučata.

24. 5. 2011 11:47
Mně se nejvíc na krupicové kaši líbí to, že chutná pokaždé jinak. Dneska jsem si ji dělala k obědu dle receptu na pytlíku od krupice. Příště vyzkouším tento (ale s kakaem, je to jednodušší
).
Prostě od dětství jsem jedla spoustu kaší, nejvíce mi chutnala od babičky "pražské", pak od druhé babičky a pak od mamky.. I když ji všechny dělají v podstatě stejně, chuť je jiná a já už spoustu let experimentuju a prostě tu "pravou" chuť ne a ne chytit..

Prostě od dětství jsem jedla spoustu kaší, nejvíce mi chutnala od babičky "pražské", pak od druhé babičky a pak od mamky.. I když ji všechny dělají v podstatě stejně, chuť je jiná a já už spoustu let experimentuju a prostě tu "pravou" chuť ne a ne chytit..
16. 5. 2010 18:18
Jó,kašička.Neděláme ji tak často,ale zrovna dnes jsme si ji dělali


9. 4. 2010 08:06
ted sem tak procitala diskusi a musim na ni, i kdyz se spozdenim, reagovat... nevim, proc by tu nemohlo byt vice podobnych receptu? at uz na "krupicnou kasi" nebo na cokoli jineho? ja naopak rada hledam vice variant stejneho jidla, protoze vzdycky se to v necem alespon malinko lisi. nekde je o trochu vic smetany, jinde zase nedavaji rajčata atd... proste vzdycky projdu spoustu variant abych mohla posoudit, co mi bude vic vyhovovat, a pak se az rozhodnu... tyhle stranky se mi ze vsech ostatních, které jsou na webu s recepty, libily prave pro tuhle rozmanitost receptu a spoustu variant na jedno jidlo.. Yanull, jen tak dal, nedej se odradit, to ze si tu, jak sama rikas, nova, neznamena ze mas mensi prava nez ostatni... častokrat narazim na nejaka jidla v kategorii, kam bych je osobne nezaradila, ale nekomentuji to, protoze to neni moje vec... to je kazdeho nazor a ty mas pravo dat si svuj recept kam budes chtit (nechci tim nikoho urazit, ale sami si priznejme, ze se nikomu nelibi kdyz nas ostatni poucuji a vnucuji nam sve nazory) takze preji hodne zdaru s recepty a dnes tu krupicku nabobtnalou urcite vyzkousim... davam bodik

21. 2. 2010 19:44
Vypadá to skvěle,chutná to skvěle a voní to skvěle
Vynikající papání pro děti dávám bodík
Vynikající papání pro děti dávám bodík

9. 2. 2010 18:18
je to fakt moc dotrý mnam mnam.

26. 1. 2010 19:40
tiez nedavam krupicu naboptnat,skusim to
najradsej mam taku s Grankom...toto nie je len pre deti,ale aj pre rodicov..nejaku radosticku si musime zachovat aj my dospeli 
pekne zodobeny tanier


pekne zodobeny tanier
26. 1. 2010 19:32
Yanull, zrovna večeřím krupičnou kaši,ale podle klasiky a schválně mě zajímalo jesti tady v receptech je, protože kdyby tu nebyla, byla by to škoda
a našla jsem tento a příště vyzkouším
díky za tip
Dávám bodík
a nenech se od NĚJAKÝCH zlomyslných lidí odradit


A určitě bych to dala do sladkých jídel: po zadání kořene slova: krupi, tento styl vaření máš jen ty




Dávám bodík




A určitě bych to dala do sladkých jídel: po zadání kořene slova: krupi, tento styl vaření máš jen ty


Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí závitky plněné hruškovou nádivkou a hermelínem
Přidáno před 5 hodinami
Francouzská kuřecí polévka s fazolemi
Přidáno 30. 11. 2023 11:25
Čokoládové tyčinky s Nutellou a oříšky
Přidáno 30. 11. 2023 08:02
Čokoládové preclíky
Přidáno 29. 11. 2023 21:44
Bůček s pekingským zelím
Přidáno 29. 11. 2023 20:47
Kunovjanská kuřecí játra
Přidáno 29. 11. 2023 13:18
Právě bylo uvařeno:
Krůta - pro náročné (a odvážné)
michal charvat šefkuchař uvařila před 1 hodinou
Uzený pstruh nebo makrela
michal charvat šefkuchař uvařil před 1 hodinou
Perníčky s cukrovou polevou
michal charvat šefkuchař uvařila před 1 hodinou
Pikantní brambory s česnekem a kuřecími játry
tara23 uvařila před 1 hodinou
Slezské kysané zelí
Mario Laci uvařila před 1 hodinou
Kančí guláš
Darvul1234 uvařila před 1 hodinou
Indické pečené kuře
Nadiia uvařila před 2 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
verahromadkova@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Křupavé skořicové placičky
Panova uvařila před 2 hodinami
Květáková podzimní polévka
Zazie uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: dětské kašičky instantní kaše vlasta dětská krupice recepty dětska krupička recept dětské kašíčky recepty recept na krupičnou kaší dětské dotry dětská krupice dětská krupice recept instantní krupicová kaše vlasta dětská kasička zdobení dětských jídel od kdy můžou děti krupicovou kaši dotry dětská kašička recept dětská krupička dětská krupičná kaše od kdy dat diteti krupicnou kasi krupičná kaše recept krupicová kašička
Suroviny: mléko, krupice dětská, cukr, máslo, skořice, čokoláda
Vařila myšička kašičku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D1Wk
40 názorů