Nutriční hodnoty (Brokolicová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 618 kJ / 1 104 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,17 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 46,30 g |
| Tuky | 68,36 g |
| – nasycené | 39,50 g |
| – nenasycené | 25,24 g |
| –– mononenasycené | 21,24 g |
| –– polynenasycené | 4,00 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 41,60 g |
| Cholesterol | 438 mg |
| Sodík | 201 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 45,86 g |
| – cukry | 18,56 g |
| ––– laktóza | 0,56 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 brokolice | Brokolice čerstvá | 1000 g |
| 60-80 g 60-80 g másla | Máslo kravské | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| zeleninový vývar (nebo voda) | Vývar zeleninový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| hrubá mouka | Mouka pšeničná hrubá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 lžíce 2 lžíce vody | Voda | 36 ml |