Balkánské kotlety

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 30 min 2 porce Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

2 kotlety z pečeně nebo krkovičky
1 bílá paprika
1/2 malé cukety
1 cibuli
1 stroužek česneku
asi 7 cm kousek pórku
2 lžíce oleje
1 malý rajčatový protlak
1/2 lžičky koření čubrica
1/4 lžičky koření pěti vůní
(badyán, skořice, hřebíček, sečuánský pepř, fenykl)
sůl
pepř
2 lžičky cukru
1 lžičku octa
kdo chce, přidá špetku chilli
hladká mouka na poprášení kotet
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety nařízneme na okraji, aby se nekroutily a mírně je naklepeme. Připravené kotlety osolíme, opepříme, lehce poprášíme moukou a v rozpálené pánvi na oleji z obou stran opečeme.

  2. Opečené maso dáme stranou, do výpeku vložíme restovat nasekanou cibuli a česnek, když zesklovatí přidáme nakrájenou papriku, pórek a cuketu. Pár minut mícháme a opékáme, pak přidáme rajčatový protlak, koření, cukr, ocet a mírně podlijeme vodou.

  3. Dosolíme dle chuti a kdo má rád, přidá chilli. Krátce podusíme a vrátíme prohřát maso.

  4. Podáváme s různě upravenými brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Balkánské kotlety

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: balkánský vepřový kotlet kotlety na porku kotleta na porku balkanske recepty z obrazkami balkánské recepty kotleta recept balkánská krkovička kotleta recepty recept koření pěti vůní kotleta recept kotleta na cuketu pastýřské kotlety kotlety po gaskoňsku kotleta na rajčatech a porku balkánský vepřový kotleta kotleta s cuketa balkánská kotelta kotleta s cuketou kotlety cuketa rajcata kotlety na cuketách kotleta cuketa