Nutriční hodnoty (Telecí na hříbkách a smetaně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 696 kJ / 1 122 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,13 g |
| Tuky | 112,37 g |
| – nasycené | 64,60 g |
| – nenasycené | 45,18 g |
| –– mononenasycené | 38,05 g |
| –– polynenasycené | 7,13 g |
| ––– omega 3 | 0,66 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 235 mg |
| Sodík | 866 mg |
| Sůl | 2,20 g |
| Sacharidy | 18,65 g |
| – cukry | 9,70 g |
| ––– laktóza | 5,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 500 g telecího masa ( použila jsem kližku ) pokrájeného na kousky | Telecí kýta | |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 g 50 g slaniny | Špek | 50 g |
| čerstvé hříbky | Hřib čerstvý | |
| mletá sladká paprika | Paprika červená sušená | |
| 200 ml 200 ml šlehačky | Šlehačka 35% | 200 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hl. mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| drůbeží vývar ( může být z kostky ) | Vývar kuřecí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý mletý pepř | Pepř bílý mletý | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| olej | Olej řepkový |