

Kanadské zelí
Suroviny
- 2 hlávky červeného zelí
- 5 paprik čerstvých
- 3 feferonky
- 5 cibulí
- Nálev:
- 4 dl vody
- 6 dl octa
- 1 lžíce DEKO (nebo jiný nakladač)
- 1 lžička nového koření
- 2 dl oleje
- 3/4 hrnku krystalového cukru (1 hrnek = 2 dl)
Postup přípravy receptu
Kapustu, papriku, cibuľu a feferonky narežeme na rezance.
Všetky ingrediencie na nálev dáme do veľkého hrnca a privedieme k varu. Do vriaceho nálevu dáme zeleninu a za občasného premiešania varíme 15 minút.
Horúcu kapustu spolu s nálevom dáme do fliaš, uzavrieme a zabalíme do deky, kde ich necháme do úplného vychladnutia (suchý dunst).
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kanadské zelí
-
Včera jsem zelí udělala, už teď je moc dobrý, kór až se rozleží
-
určitě zkusím..
-
Tak to musí být síla, Terezko, já mám takové dobrůtky moc ráda. Tos mi připoměla, že si musím koupit feferony na "pálihub"
, nejvyšší čas!!
-
Tak to musí být dobrota. Zelí mám ráda a feferonky....
Zajímavý recept, který zaslouží boďana