Kanadské zelí

Suroviny

2 hlávky červeného zelí
5 paprik čerstvých
3 feferonky
5 cibulí
Nálev:
4 dl vody
6 dl octa
1 lžíce DEKO (nebo jiný nakladač)
1 lžička nového koření
2 dl oleje
3/4 hrnku krystalového cukru (1 hrnek = 2 dl)

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu, papriku, cibuľu a feferonky narežeme na rezance.

  2. Všetky ingrediencie na nálev dáme do veľkého hrnca a privedieme k varu. Do vriaceho nálevu dáme zeleninu a za občasného premiešania varíme 15 minút.

  3. Horúcu kapustu spolu s nálevom dáme do fliaš, uzavrieme a zabalíme do deky, kde ich necháme do úplného vychladnutia (suchý dunst).

Komentáře k receptu Kanadské zelí

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Včera jsem zelí udělala, už teď je moc dobrý, kór až se rozleží:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    určitě zkusím..:-*:yes::-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tak to musí být síla, Terezko, já mám takové dobrůtky moc ráda. Tos mi připoměla, že si musím koupit feferony na "pálihub":-O, nejvyšší čas!!:yes::yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Tak to musí být dobrota. Zelí mám ráda a feferonky....:-*Zajímavý recept, který zaslouží boďana:yes::-K

    Odpovědět

Tématické fráze: zelí s feferonky zelí s dekem zelí a feferonky zelí feferonky kysané zelí prosypané dekem kanadske recepty zelí s feferony nakladanie červenej kapusty-recept fefetonky řepa se zelím čalamáda ze zelím-kde koupit domácí zelí s feferony feferonky se zelím kde koupit feferony nakladene zeli s dekem nakladane zeli s krenem a dekem kysané zelí do sudu feferony gigant kanadske cervene zeli zavařování červené papriky s dekem kanadská růže recept