Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Strahovský salát

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 11. 2014 13:18

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie9 790 kJ / 2 340 kcal
Bílkoviny106,55 g
Tuky123,09 g
Vláknina51,60 g
Cholesterol 910 mg
Sodík 3,68 g
Sůl9,01 g
Sacharidy176,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to svačinový salát z vařených bílých fazolí, sterilovaných paprik, okurek, uzeniny a vajec natvrdo, spojený pikantní, kyselkavou zálivkou.

Recept, malinko upravený z Receptur studených pokrmů, mám na stránkách http://www.pekarnomanie.cz/strahovsky-salat/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

KatkaCechova

12. 2. 2023 16:14

Chutnal nám i třetí den ;-)

cathleen cathleen

1. 12. 2014 10:20

magdalenka: děkuju za zprávu i fotku:-8 jsem moc rada, že chutnal.

Ivana Ch: vyzkoušej, pokud máte rádi luštěniny, určitě nebudeš litovat:-))

Ivana Ch

30. 11. 2014 18:58

Tenhle recept mě utekl, už ho ale mám.:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

magdalenka magdalenka

30. 11. 2014 17:32

Výborné, pochutnali sme si...bod som dala, fotku pridávam tiež. Vďaka za recept.:-K

zizala zizala (moderátorka)

12. 11. 2014 13:51

Pikantní podle českého naučného slovníku znamená jemný, ale výrazný (o chuti). Což je zde beze zbytku splněno:yes:

cathleen cathleen

12. 11. 2014 11:47

Pepe: no vidíš - tak jsme si to pěkně vysvětlili.
Pro mě je tady pikantní ve smyslu výrazný;-) (a vlastně nejen pro mě, ale i autora zmiňovaných Receptur...)
Mimochodem - uherák NENÍ měkký salám, nehodil by se sem;-)

Pepe

12. 11. 2014 11:31

cathleen:
Nie, ja kupujem len madarský Pick (po česky uherák).
Každý si môze vysvetlit význam slova "pikantný" po svojom.
Pre mna to znamená ostrý + výrazná chut (napr. francúzska horčica Maille Dijon Originale - je ostrá a má výraznú chut, kým iné sú ostré a bez chuti - takých je väčšina).

cathleen cathleen

12. 11. 2014 10:47

Pepe: samozřejmě, že se prodává i "zlý, špatný" - nebo vy snad kupujete levný kuřecí Junior, výrobní salám a další "lahůdky"?
A pikantní?:-) Pikantní nemusí být vždy ve smyslu -ostrý-, může to třeba znamenat i hodně výraznou chuť. A ta tady je.

Pepe

12. 11. 2014 10:31

Ja by som vypustil zo "190 g dobrého měkkého salámu" slovo dobrého.
Vyzerá to, že sa predáva aj špatný (zlý).
Recept zaujímavý, len "pikantnú" zálievku z ingrediencií, ktoré uvádzate,
je podla toho, čo sa rozumie pod slovom "pikantné", nemožné vytvorit.

maiva maiva

4. 11. 2014 17:44

Tak si dáme a jdeme cvičit:-D pěkný salát:-p+:yes:

cathleen cathleen

4. 11. 2014 08:32

Díky :-K
Zkuste, určitě litovat nebudete;-)

magdalenka magdalenka

3. 11. 2014 18:55

i já...:-)):yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

3. 11. 2014 18:42

I já bych si pochutnala;-):yes::-K

maris maris

3. 11. 2014 18:28

Pochutnala bych si:-p:-):yes:+

zizala zizala (moderátorka)

3. 11. 2014 14:56

Moc hezké, recept i fotka :yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: strahovsky fazolovy salát salát na svačinu svačinový zelný salát nálev na salát dijon recepty na saláty na svačinu salát ze sterilované papriky a salámu salát z bílých fazolí a zavináč okurkový salát s dijon sterilizovaný salát z paprik strakovsky salát recept salát na svačinu s pečivem pikantni salaty z uzenin salát ze sterilizované papriky salát ze sterilizovaných paprik salat ze sterilovanech fazoli studených fazolky salat svačinový salát salát ze sterilovaných bílých fazolí

Suroviny: fazole bílé, salám měkký, vejce, cibule, paprika sterilovaná, okurky sterilované, hořčice, olej, omáčka worcesterová, pepř mletý, cukr, sůl, lák okurkový,

TopRecepty.cz

Strahovský salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVrY