Brambory s petrželkovým dipem

Jenda1 Kuchař: Jenda1

Bramborová jídla 10 názorů

Suroviny

8 středních brambor
1 menší svazek naťové petrželky
3 stroužky česneku
40 g strouhaného Parmazánu
100 ml oleje
špetka soli
špetka pepře
100 g plátků anglické slaniny
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory dobře vydrhneme kartáčkem a opláchneme vodou. Potom je do kříže nařízneme. Každou zvlášť zabalíme do kousku alobalu a dáme péct do trouby při 220 stupních asi na 50 minut.

  2. Zatím nadrobno posekáme petrželku, prolisujeme stroužky česneku, přidáme strouhaný parmazán, olej a dochutíme solí a pepřem.

  3. Opečené brambory pomocí dvou vidliček rozevřeme a naplníme petrželkovým dipem. Nahoru položíme zavinutý plátek anglické slaniny a dáme ještě zapéct zhruba na 5-10 minut.

Poznámka

Recept jsem mírně upravil. Brambory po naříznutí zabalil do anglické, do petrželkového dipu dal poloviční dávku oleje a česneku celou palici.

Anglická po dopečení je nádherně křupavá a brambor rozvoněný petrželovým dipem.

Zdroj: Pošli recept 10/2009 autorka Jarmila Fialová

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 94 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brambory s petrželkovým dipem

  • Paprika Paprika

    BOMBA :yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Pečené brambory jsem jeden čas dělala velmi často, teď jsem na tento způsob trochu pozapomněla, takže díky za připomenutí. Ten dip bude určitě skvělý a tudíž posílám zasloužený bod. Překrásné fotky!:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1(autor receptu)

    Jolano, přesně tak, jak píšete;-). Domníval jsem se, že z posledních dvou fotografií to bude zřejmé:-).

    Odpovědět

  • Jolana Jolana(neregistrovaná)

    Jendo,zajímá mě upravený recept podle vás. Ten brambor obalíte do anglické hned na začátku? To znamená po naříznutí a před zabalením do alobalu? Ptám se proto, že podle jedné z fotek to vpadá, že brambor do anglické je obalený ještě syrový. A 10 minut před dopečením do zářezu nacpete petrželkový dip a taky zapíchnete kornoutek anglické slaniny?

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    :yes:Nádhera:-!

    Odpovědět

  • maris maris

    Pečené brambory v alobalu děláme často v létě na grilu, Tvá varianta je přímo luxusní:-p . Je to + :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, jak jinak, co?;-):yes::yes: Super nápad a určitě dobrota, Jendo.;-)

    Odpovědět

  • Kachlos Kachlos

    To vypadá nádherně a bude to určitě výborné. Každopádně vyzkouším.:yes::-p

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Vynikající tip na plněné pečené brambory! Ráda je dělám. Teď ale tady zírám:-O Úplně si dovedu i na jazyku představit tu pochoutku:-p Bodík 2.je jasný:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jendo, to je mňamka už jen podle popisu ... a ještě k tomu fotky ... no ...:-p:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: brambory v alobalu s dipem pečené brambory s tvarohovým dipem pečené brambory s dipem petrželkovy dip brambor v alobalu s dipem pečené brambory na grilu opečené brambory v troubě pečené brambory v alobalu s česnekovým dipem pečené brambory v alobalu s česnekovým dipem opečené brambory s dipem brambory plněné dipem pečené brambory v alobalu s dipem plněné brambory s dipem opečené brambory v alobalu pečená brambora s česnekovým dipem pečené celé brambory s dipem dip na pecene brambory dipem opečená brambora v alobalu brambory plnene gipem

Zapomněl/a jsem heslo