Nutriční hodnoty (Tutmanik (bulharský koláč))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 036 kJ / 4 311 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 143,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 73,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 69,50 g |
| Tuky | 211,44 g |
| – nasycené | 86,50 g |
| – nenasycené | 117,15 g |
| –– mononenasycené | 84,14 g |
| –– polynenasycené | 33,01 g |
| ––– omega 3 | 2,56 g |
| Vláknina | 20,40 g |
| Cholesterol | 577 mg |
| Sodík | 3,37 g |
| Sůl | 7,97 g |
| Sacharidy | 448,38 g |
| – cukry | 58,33 g |
| ––– laktóza | 28,98 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| půl lžičky lžičky soli | Sůl mořská | |
| 30 g 30 g droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 170 g 170 g tuku | Margarín | 170 g |
| 250 g 250 g tvrdého sýra (nejlépe balkánského) | Sýr kravský tvrdý 30% | 250 g |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 5 lžic 5 lžic strouhanky | Strouhanka pšeničná | 75 g |