Nutriční hodnoty (Bramborovo-zeleninový guláš)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 5 961 kJ / 1 425 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,90 g |
| Tuky | 113,47 g |
| – nasycené | 59,40 g |
| – nenasycené | 52,25 g |
| –– mononenasycené | 44,28 g |
| –– polynenasycené | 7,97 g |
| ––– omega 3 | 0,39 g |
| Vláknina | 13,85 g |
| Cholesterol | 147 mg |
| Sodík | 1,68 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 76,56 g |
| – cukry | 20,10 g |
| ––– laktóza | 0,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 70 g 70 g pórku | Pórek čerstvý | 70 g |
| 50 g 50 g červené papriky | Paprika červená čerstvá | 50 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 100 g 100 g pikantní slaniny nebo chorizo - není nutné | Špek | 100 g |
| 60-80 g 60-80 g rajského protlaku | Protlak rajčatový | 70 g |
| 100 g 100 g rajčat | Rajče červené čerstvé | 100 g |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| 300 g 300 g brambor - oloupaných | Brambor zimní | 300 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| cca 500 ml 500 ml vývaru | Vývar hovězí | 500 ml |