Nutriční hodnoty (Pečená jablka s perníkovým srdcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 165 kJ / 995 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,44 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,71 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,73 g |
Tuky | 39,83 g |
– nasycené | 20,53 g |
– nenasycené | 18,44 g |
–– mononenasycené | 13,03 g |
–– polynenasycené | 5,41 g |
––– omega 3 | 0,45 g |
Vláknina | 22,18 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 269 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 137,74 g |
– cukry | 104,24 g |
––– laktóza | 0,24 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 větší jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
cca 100 g 100 g perníku na strouhání | Perník | 100 g |
2 lžíce 2 lžíce medu, dle sladkosti jablek | Jablko čerstvé | |
1,5 lžíce 1,5 lžíce pikantní marmelády - malinová, brusinková, rybízová | Marmeláda z červeného rybízu | 22.5 g |
1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
hnědý rum nebo citronová šťáva | Rum | |
citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
opražené ořechy a rozinky dle chuti - nejsou nutné | Rozinky | |
moučkový cukr | Cukr bílý |