Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citronový losos

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie487 kJ /
116 kcal
Bílkoviny0,94 g
Tuky0,40 g
Vláknina1,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy26,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lososa lehce osolíme a opepříme (omáčka Ponzu je slano-sladko-kyselá ).
Všechny suroviny na marinádu dáme do nízké misky s víkem (rozměr na 4 ks ryby), promícháme a vložíme lososa. Důkladně ze všech stran oválíme v marinádě, uzavřeme misku a dáme cca na 20 minut do chladu.
Zatím zapneme troubu na 190-200°C a připravíme přílohu. Krok 2: Přiměřeně velký pekáček nebo zapékací misku lehce potřeme olivovým olejem, vložíme porce lososa řeznou stranou a dáme péct do předehřáté trouby 4-5 minut z jedné strany, otočíme, potřeme zbylou marinádou a pečeme ještě 4-5 minut z druhé strany (čas je orientační, záleží na velikosti porcí a na výkonu trouby).
Podáváme s různě upravenými bramborami a salátem podle chuti.

Zveřejněno 27. 3. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronový losos

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jzYz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronový losos

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jzYz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
losos, sůl, marináda, šťáva citronová, med, zázvor, česnek

Přidat fotografie receptu