Nutriční hodnoty (Jarní zeleninová polévka s vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 167 kJ / 518 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,26 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,37 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,89 g |
Tuky | 28,07 g |
– nasycené | 5,15 g |
– nenasycené | 17,81 g |
–– mononenasycené | 12,91 g |
–– polynenasycené | 4,91 g |
––– omega 3 | 0,98 g |
Vláknina | 10,94 g |
Cholesterol | 521 mg |
Sodík | 479 mg |
Sůl | 1,12 g |
Sacharidy | 37,63 g |
– cukry | 15,03 g |
––– laktóza | 0,01 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
350 g 350 g mražené jarní zeleninové směsi | Mrkev mražená | 350 g |
1 1 cm silný plátek másla | Máslo kravské | 1 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1/4 lžičky 1/4 lžičky kurkumy | Kurkuma mletá | 1.25 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
nasekané lístky lístky petrželky | Petržel nať čerstvá |