Nutriční hodnoty (Dýňový chléb se sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 447 kJ / 1 541 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,83 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,20 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 36,63 g |
Tuky | 31,85 g |
– nasycené | 14,43 g |
– nenasycené | 15,38 g |
–– mononenasycené | 9,63 g |
–– polynenasycené | 5,75 g |
––– omega 3 | 0,34 g |
Vláknina | 25,08 g |
Cholesterol | 59 mg |
Sodík | 3,97 g |
Sůl | 11,21 g |
Sacharidy | 252,23 g |
– cukry | 17,78 g |
––– laktóza | 1,58 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 kg 1/2 kg dýně (hokkaido, nebo cuketa) | Dýně čerstvá | 500 g |
250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
2 2 velké vařené brambory (nebo 2 lžíce bramborových knedlíků v prášku) | Brambor zimní | 100 g |
5 dkg 5 dkg strouhaného ementálu | Ementál | 50 g |
2 2 prášky do pečiva | Kypřící prášek | 24 g |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
1 lžíce 1 lžíce sušené smetany | Smetana kravská sladká 12% | 25 ml |
1 lžíce 1 lžíce sezamových semínek (nebo jiných) | Sezam loupaný | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce sušených bylinek (bazalka) | Petržel nať sušená |