Kapustová polévka

Pavlyrecepty Kuchařka: Pavlyrecepty

Doba přípravy: 20 minut Polévky 7 názorů

Suroviny

30 dkg kapusty nakrájené na nudličky
3 brambory
kousek uzeného masa nebo slaniny
1 zeleninový bujón
3 stroužky česneku
sůl
pepř
Na jíšku:
50 g sádla
2 lžíce hladké mouky
majoránka
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme vařit do jednoho hrnce.

  2. Až budou brambory měkké, zahustíme světlou jíškou.

  3. Nakonec ozdobíme majoránkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kapustová polévka

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Dámy:-K - já základní poučku samozřejmě znám a nezpochybňuji....jen že to jde i jinak...

    Co bych ale určitě zpochybnila - slaninu bez předchozí úpravy dát do hrnce se vším ostatním....jak se píše v receptu...libové uzené dejme tomu ano, ale slaninu?:-O

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Pred desiatkami rokov, keď som začínala, mi jeden kuchár v reštaurácii dal radu, ktorú označil ako zásadnú: Do studeného teplé a do teplého studené. Vravel mi: horúcu zápražku (jíšku) zaleješ vždy studenou vodou, ak ju más vychladnutú (z akýchkoľvek dôvodov), zaleješ vždy horúcou vodou. Chodili sme kdekade po výletoch a opakovane som sa niekoľkokrát pýtala v Tatrách kuchárov. Každý mi povedal to isté.;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Eja57: Pokud chci mít výsledný produkt opravdu hlaďoučký, liji do teplé jíšky studenou tekutinu a rozmíchávám kovovou metličkou - to ale nemůže být v základu cibule nebo něco jiného, protože by se na metličku namotala. Moje maminka a babička si naopak dělaly jíšku předem a úplně studenou ji vhodily do vroucí polévky nebo omáčky. ;-) Každý má nepochybně svůj osvědčený postup, nicméně začátečník potřebuje nejdřív návod, co dělat, aby si ten svůj osvědčený postup mohl najít, jak píše tejaja.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Dajda: casino....no, já odjakživa do hrnce vroucí polévky/omáčky liji vroucí zpěněnou jíšku z pánvičky a vždycky ok....no ale pokud v kastrole dělám jíšku, třeba už cibulovou, jako základ, tak pak opravdu liji studený vývar/vodu....tak nevím....

    Odpovědět

  • casino casino

    Dajda:
    Jj, traduje se to :yes: leč není to tak jednoznačné :-8 M.j. i na šikovnosti záleží... ;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    tejaja: ... a že do horké polévky musí přijít studená jíška a naopak! ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Chcelo by to napísať recept podrobnejšie. Začínajúce kuchárky nemusia vedieť, ako urobiť jíšku.

    Odpovědět