Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chilli omáčka od Bohouška

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Paprika Paprika

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Vynikající a jednoduchá chilli omáčka plná zeleniny. Hodí se při vaření, k dochucení pokrmů, ke grilování nebo jen jako dip k nachos. Milovníci pikantních chutí si vyberou papričky dle svého uvážení a nemusí s chilli vůbec šetřit.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 270 kJ /
1 738 kcal
Bílkoviny15,70 g
Tuky98,22 g
Vláknina41,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 299 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy182,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpáleném oleji osmahneme očištěnou a nakrájenou mrkev, přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na kostičky a necháme zesklovatět. Krok 2: Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat (čím „hnědější“ bude zkaramelizovaná cibulka s mrkví, tím ve výsledku bude výraznější omáčka). Krok 3: Přidáme papričky a zarestujeme. Krok 4: Z rajčat odkrojíme "bubáčky", nakrojíme je do kříže a necháme cca 5 minut ve vroucí vodě, pak sloupneme. Krok 5: Pak přidáme slupek zbavená rajčata, hrneček octa, mletý pepř a špetku římského kmínu (opatrně s množstvím, ať to nechutná jak omáčka na kebab). Krok 6: 20-30 minut dusíme do měkka. Krok 7: Nakonec omáčku sundáme z plotny, přidáme bylinky, pepř a rozmixujeme dohladka. Krok 8: Pak necháme ještě 2-3 minuty probublat na plotně a plníme do čistých skleniček. Hrdlo otřeme utěrkou a uzavřeme.

TIP: Jak uchovat chilli papričky

Zveřejněno 23. 11. 2014

Poznámka autorky Paprika

Hodí se ke grilovanému masu nebo jako dip k nachos. Ocet může být i jablečný nebo rýžový.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chilli omáčka od Bohouška

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5rnx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chilli omáčka od Bohouška

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5rnx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Přidala jsme 6 velkých švestek a super chuť, mám dost ostré Chili papričky tak je to celkem síla, ale ta sladkost a ostrost je pěkně vyvážená

Celkem dobrá majda, dělal jsem z jolokií a gold cayene papriček (jolokií se mi urodilo málo;-()před mixováním jsem přidal 3 lístky z citrónovníku a naopak jsem nedal římský kmín a pepř. Bod +

Už jsem to jedla. Málem mě upadla pusa ale výborný.Jen mít chili prapričky a hned bych to udělala.

:yes::-p stojí za vyzkoušení receptu :-))

Tématické fráze:
omáčka z chilli papriček - recept, chilli omacka recept, habanero omáčka recept, recept na chilli omáčku, omáčka z chilli papriček recept, recepty omáček z chilli papriček, chili omáčka recept, pasta z chilli papriček recept, habanero omáčka, recept na habanero omáčku, omáčka z chilli papriček, habanero recept, omáčka z chilli papričky recepty, recepty na chilli omáčky, chilli omacka, habanero pasta recept, habanero recepty, studená omáčka z chilli papriček, recept na chili omacku, chili omáčka

Suroviny:
mrkev, cibule, rajče, chilli paprika čerstvá, ocet, cukr, olej olivový extra virgin, římský kmín mletý, pepř, koření oregáno, tymián, bazalka čerstvá, petrželka

Přidat fotografie receptu