Nutriční hodnoty (Jablečný koláč s pudinkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 7 162 kJ / 1 712 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,36 g |
| Tuky | 24,78 g |
| – nasycené | 9,26 g |
| – nenasycené | 10,20 g |
| –– mononenasycené | 7,74 g |
| –– polynenasycené | 2,46 g |
| ––– omega 3 | 0,19 g |
| Vláknina | 11,20 g |
| Cholesterol | 548 mg |
| Sodík | 473 mg |
| Sůl | 1,40 g |
| Sacharidy | 317,83 g |
| – cukry | 204,63 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 větší jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 10 dkg 10 dkg cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 10 dkg 10 dkg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| 1/2 1/2 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 1 dl 1 dl horké vody, nebo mléka | ||
| nastrouhaná citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 lžička 1 lžička rumu | Rum | 5 ml |
| 1/2 l 1/2 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
| dortové želé | Želatina cukrářská |