Nutriční hodnoty (Berounské koláče - staročeské)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 390 kJ / 4 634 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 117,41 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,66 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 85,75 g |
| Tuky | 212,35 g |
| – nasycené | 94,32 g |
| – nenasycené | 98,94 g |
| –– mononenasycené | 58,25 g |
| –– polynenasycené | 40,69 g |
| ––– omega 3 | 1,38 g |
| Vláknina | 36,45 g |
| Cholesterol | 1,19 g |
| Sodík | 299 mg |
| Sůl | 0,67 g |
| Sacharidy | 545,17 g |
| – cukry | 156,86 g |
| ––– laktóza | 19,56 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 80-100 g 80-100 g cukru (dala jsem 100 g a na nás je to moc) | Cukr bílý | 90 g |
| 125-130 g 125-130 g změklého másla | Máslo kravské | 127.5 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 2-3 2-3 žloutky | Vaječný žloutek | 57.5 g |
| 20-25 g 20-25 g droždí | Droždí pekařské lisované | 22.5 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| 1 1 rozkvedlané vejce na potírání | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 zbylý bílek na potření makové náplně | ||
| 0,5 hrnku 0,5 hrnku mletého máku | Mák modrý mletý | 125 g |
| 0,5 hrnku 0,5 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| med | Med nepasterovaný | |
| hustá povidla | Povidla | |
| rum | Rum | |
| strouhaný perník | Perník strouhaný | |
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
| 20 g 20 g cukru | Cukr bílý | 20 g |
| 30 g 30 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 30 g |