Nutriční hodnoty (Špenát na celerovém základu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 780 kJ / 903 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,63 g |
| Tuky | 10,78 g |
| – nasycené | 6,46 g |
| – nenasycené | 4,15 g |
| –– mononenasycené | 2,72 g |
| –– polynenasycené | 1,43 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 79,55 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 242 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 157,28 g |
| – cukry | 16,03 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 sáčky 2 sáčky mraženého špenátu (po 450 g) | Špenát mražený | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 6-8 6-8 utřených stroužků česneku | Česnek čerstvý | 490 g |
| 150 g 150 g jemně nastrouhaného celeru | Celer bulva čerstvá | 150 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 2 plné lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| cca hrnek hrnek vývaru vývaru + mléko | Vývar hovězí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| smetana na zjemnění | Smetana kravská sladká 12% |