Rizoto s ačokčou
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 222 kJ / 1 248 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,83 g |
Tuky | 3,05 g |
Vláknina | 17,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 46 mg |
Sůl | 0,09 g |
Sacharidy | 269,70 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 10. 2011 16:23
Zorka-Liberec: áno, máš pravdu, je to univerzálna zelenina. Listy možno použiť ako špenát, ale mladé listy aj ako šalát ( surové ), ačokču môžete použiť všade, kde použijete papriku, ale vynikajúca je surová, k chlebíku s maslom mňam. Len musí byť mladá, max. 3-4 cm.
recepty :
http://www.toprecepty.cz/recept/7102-nakladana-aco...
http://www.toprecepty.cz/recept/14814-sterilovane-...
http://www.toprecepty.cz/recept/19247-bobovy-hrnec...
http://www.toprecepty.cz/recept/7060-leco-s-acokco...
http://www.toprecepty.cz/recept/21980-rizoto-s-aco...
http://www.toprecepty.cz/recept/8090-testoviny-s-p...
http://www.toprecepty.cz/recept/8161-testoviny-zap...
http://www.toprecepty.cz/recept/7663-tofu-na-zelen...
http://www.toprecepty.cz/recept/7894-zelenina-zape...
Ale ako vravím, ačokču môžete dávať všade namiesto papriky
recepty :
http://www.toprecepty.cz/recept/7102-nakladana-aco...
http://www.toprecepty.cz/recept/14814-sterilovane-...
http://www.toprecepty.cz/recept/19247-bobovy-hrnec...
http://www.toprecepty.cz/recept/7060-leco-s-acokco...
http://www.toprecepty.cz/recept/21980-rizoto-s-aco...
http://www.toprecepty.cz/recept/8090-testoviny-s-p...
http://www.toprecepty.cz/recept/8161-testoviny-zap...
http://www.toprecepty.cz/recept/7663-tofu-na-zelen...
http://www.toprecepty.cz/recept/7894-zelenina-zape...
Ale ako vravím, ačokču môžete dávať všade namiesto papriky
3. 10. 2011 15:21
Pěstujeme ji už 3 roky,nakládáme jako okurky.Ale prý se listy hodí na špenát,plody i do teplé kuchyně,jak jsem zde četla-máte někdo další recepty??Díky!
3. 8. 2011 19:34
A víš ty co Běž do ačokči, bo letos jenom lehký záchvěv, že by něco mohlo vyrůst
3. 8. 2011 19:31
spagetka:ačokča vyfotená ale ešte bez plodov. "Vďaka" 2-týždňovému lejaku ešte neopelené a teda bez plodov. Teraz je konečne teplo a bez dažďa, tak sa rapídne vyhodili kvety. Keď budú plody, odfotím znova.
25. 7. 2011 21:56
Betyna: Najlepšia je surová
25. 7. 2011 20:07
taky pěstuju ačokču, někdy ji pařím v parním hrnci s ostatní zeleninou, nakládám jako okurky a na zimu se dá dobře zmrazit, je to vděčná zelenina, rychle roste a bohatě plodí
15. 7. 2011 22:14
tak totok taky ještě neznam
15. 7. 2011 21:24
papriko okurka a je to moc dobrý
15. 7. 2011 17:37
Jůto teda koukámTaké jsem tanto název ještě neslyšelaMoc hezký a jistě chutný receptík+3
15. 7. 2011 11:57
spagetka: Lad´ka mohla, ale ešte teraz nemá plody, asi o 2 týždne sa už objavia, závisí to od počasia. Potom sfotím svoju celú Tú, čo som použila, je posledná zásoba z mrazáku
15. 7. 2011 11:56
1974andrea: Andrejka, úplne ti 2- 3 rastlinky postačia. Len potrebuješ natiahnuť pletivo asi do 2 - 2,5 m výšky. Ačokča sa ťahá. A treba othávať mladé plody do veľkosti 3 cm, väčšie plody už tvoria semená, ktpré sú veľmi tvrdé. Dajú sa síce po odsemenení použiť, ale už len na varenie, nie jedenie za surova.
15. 7. 2011 11:18
Okamžitě mě napadla Terezka , prima, mám ještě od kamarádky nějakou, tak ji využiju
Teri, možná bys mohla vyfotit svou ačokču a dát ji sem, co myslíš?
Teri, možná bys mohla vyfotit svou ačokču a dát ji sem, co myslíš?
15. 7. 2011 09:27
já taky koukámlíbí se mi to jméno ačokča
15. 7. 2011 09:04
tejaja:To je pro mě teda úžasná novinka,určitě se podívám někde po semínkách na příští rok. Podle fotek určitě postačí pro běžnou konzumaci tak 2-3 rostliny,že?
15. 7. 2011 08:56
1974andrea: Andrejka, ačokča je zelenina, kríženec. Pestujem ju už 5. rok na záhrade a je neskutočne výborná. Mladé plody môžeš jesť surové, ako papriku, majú jemne hráškovú chuť. Ačokča sa dá nakladať na kyslo ako uhorky alebo používať na varenie všade tam, kde by si použila papriku.
Pozri sa tu :
http://achocha.unas.cz/
Pozri sa tu :
http://achocha.unas.cz/
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 44 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 5 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 6 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 8 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 58 minutami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 59 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 1 hodinou
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 4 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 6 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 7 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Superlevná kopřivová polévka: Kromě perfektní chuti překvapí i velmi snadnou přípravou. Lehce ji zvládne každý
Další recepty
Tématické fráze: ačopča ačokča recepty paprikookurka recepty paprikookurek paprikookurky recepty s ačokčou paprikookurka ačokča recept paprikookurka recept špenat z list ačokčy spenat z acokci jak zmrazit ačokču recepty ačokča ačokča do mrazáku acokco recepty z ačokči použití ačokča nakladame acokcu salat z acokci recepty z paprikookurek
Suroviny: ačokča, paprika čerstvá červená, cibule, olej, sůl, pepř mletý, rýže
Rizoto s ačokčou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jAkY
16 názorů