Nutriční hodnoty (Vláčné jablkovo-ořechové řezy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 351 kJ / 4 625 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 62,57 g |
| Tuky | 208,56 g |
| – nasycené | 45,69 g |
| – nenasycené | 129,82 g |
| –– mononenasycené | 32,81 g |
| –– polynenasycené | 97,01 g |
| ––– omega 3 | 15,74 g |
| Vláknina | 46,66 g |
| Cholesterol | 912 mg |
| Sodík | 513 mg |
| Sůl | 1,72 g |
| Sacharidy | 570,50 g |
| – cukry | 369,42 g |
| ––– laktóza | 6,53 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 175 g 175 g cukru | Cukr bílý | 175 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 225 g 225 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 225 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 125 ml 125 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 1 lžička 1 lžička kakaa | Kakao prášek | 3 g |
| 1 kg 1 kg jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |
| 80 g 80 g cukru | Cukr bílý | 80 g |
| 200 g 200 g mletých vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 200 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička rumového aroma | Aroma rumové | 5 ml |