Nutriční hodnoty (Batátové šátečky s povidly)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 868 kJ / 1 642 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,63 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,38 g |
| Tuky | 84,58 g |
| – nasycené | 48,54 g |
| – nenasycené | 28,01 g |
| –– mononenasycené | 23,95 g |
| –– polynenasycené | 4,05 g |
| ––– omega 3 | 0,47 g |
| Vláknina | 23,40 g |
| Cholesterol | 230 mg |
| Sodík | 77 mg |
| Sůl | 0,16 g |
| Sacharidy | 184,72 g |
| – cukry | 13,22 g |
| ––– laktóza | 0,72 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 180 g 180 g batátu | Batáty neloupané | 180 g |
| 100 g 100 g celozrnné špaldové mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | 100 g |
| 100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| 90 g 90 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 90 g |
| 1 1 velká lžíce bílého jogurtu (40 g) | Jogurt kravský bílý 1,5% | |
| 1 lžička 1 lžička vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 7 ml |
| švestková povidla | Povidla |