Beskydský králík

Jana Remkova Kuchařka:

Jiné maso 5 názorů

56

Suroviny

králičí maso (já jsem použila plec a hrudí)
uzené maso
cibule
česnek (nešetřit)
bobkobý list
mletý pepř
sůl
olej
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Králíka rozdělíme na porce, omyjeme, osušíme, potřeme prolisovaným česnekem a necháme přes noc odležet.

  2. Uzené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce s rozehřátým olejem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme dorůžova.

  3. Přidáme porce masa, okořeníme, osolíme a osmahneme. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme.

  4. Když je maso měkké, vyjmeme ho, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Příloha-knedlík, brambor, rýže, lze cokoliv.

Poznámka

Zdroj-internet.

Vynikající způsob úpravy králíka. Moc jsme si pochutnali.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Beskydský králík

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Merylas: je to tak, no. Říká se, že králík je poslední hospodářství. Můžeš se snažit jak chceš a nakonec pojdou na králičí mor. Proto je jich tak málo:-S

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    BILKOVAI: Jen ještě mít domácího ušáka, že jo;-) Kdysi jsme měli plnou králíkárnu a dnes v širokém okolí nikdo nic:-(

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Jaktože jsem si tohoto receptu nevšimla a má tak málo bodů????:-O Okamžitě napravuji. Ukládám a boduji;-):yes:....+1

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Jani, neměl chybu!! Já vždycky dělám béřovického králíka, ale tady ten byl taky super.:-p

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Recept vypadá moc dobře:-p Jani bodík:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo