Nutriční hodnoty (Dušené kedlubny s bramborovými šiškami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 16 319 kJ / 3 900 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,08 g |
| Tuky | 345,12 g |
| – nasycené | 166,00 g |
| – nenasycené | 172,04 g |
| –– mononenasycené | 146,93 g |
| –– polynenasycené | 25,12 g |
| ––– omega 3 | 0,48 g |
| Vláknina | 41,00 g |
| Cholesterol | 539 mg |
| Sodík | 9,91 g |
| Sůl | 24,93 g |
| Sacharidy | 130,70 g |
| – cukry | 42,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 kedlubny | Kedluben čerstvý | 720 g |
| máslo | Máslo kravské | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 500 g 500 g uvařených brambor (nejlépe uvařené den předem) | Brambor zimní | 500 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 150 150 hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | |
| sádlo na opečení | Sádlo vepřové | |
| 400 g 400 g anglické slaniny | Anglická slanina | 400 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| zelená jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá |