Nutriční hodnoty (Okurky v hořčičné marinádě - salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 057 kJ / 731 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,11 g |
| Tuky | 32,75 g |
| – nasycené | 2,57 g |
| – nenasycené | 28,56 g |
| –– mononenasycené | 19,96 g |
| –– polynenasycené | 8,60 g |
| ––– omega 3 | 2,40 g |
| Vláknina | 21,59 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 468 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 91,15 g |
| – cukry | 67,77 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg okurek - nakládačky | Okurka salátová čerstvá | 1000 g |
| 2 PL 2 PL práškového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 2 PL 2 PL oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 2 PL 2 PL octa | Ocet lihový | 30 ml |
| sůl - cca 1 KL KL (podle chuti) | Sůl mořská | |
| cca 2 PL cca 2 PL hořčice - podle chuti kremžská, francouzská apod. | Hořčice plnotučná | 30 g |
| 5-6 stroužků 5-6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 38.5 g |
| pepř podle chuti | Pepř černý |