Nutriční hodnoty (Lentilková "Terka")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 181 kJ / 5 062 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 40,53 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 41,20 g |
| Tuky | 287,44 g |
| – nasycené | 55,38 g |
| – nenasycené | 211,01 g |
| –– mononenasycené | 153,20 g |
| –– polynenasycené | 57,81 g |
| ––– omega 3 | 16,80 g |
| Vláknina | 13,80 g |
| Cholesterol | 1,18 g |
| Sodík | 609 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 530,24 g |
| – cukry | 233,84 g |
| ––– laktóza | 7,84 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 400 g 400 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
| 200 g 200 g moučkového cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 200 ml 200 ml oleje | Olej řepkový | 200 ml |
| 200 ml 200 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| nastrouhaná citronová kůra z 1/2 citronu | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 1 velké lentilky | Bonbon čokoládový | |
| 30 g 30 g čokolády na vaření | Čokoláda hořká 40% | 30 g |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| trošku trošku podrcených lentilek na posypání | Bonbon čokoládový |