Nutriční hodnoty (Domažlický toč s houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 6 790 kJ / 1 623 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,60 g |
| Tuky | 35,47 g |
| – nasycené | 17,89 g |
| – nenasycené | 9,82 g |
| –– mononenasycené | 7,99 g |
| –– polynenasycené | 1,83 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 116,35 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 290 mg |
| Sůl | 0,51 g |
| Sacharidy | 224,54 g |
| – cukry | 18,50 g |
| ––– laktóza | 9,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g syrových oloupaných a nastrouhaných brambor | Brambor zimní | 750 g |
| 150 g 150 g podušených sušených hub | Houby sušené směs | 150 g |
| 250 ml 250 ml kefíru či zakysané smetany naředěné mlékem | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
| 70 g 70 g krupice | Krupice pšeničná hrubá | 70 g |
| 2 2 syrová vejce – oddělit bílky na sníh | Vaječný bílek | 66 g |
| 2 2 čajové lžičky soli | Sůl mořská | |
| 1 lžíci 1 lžíci majoránky | Majoránka sušená | 20 g |
| 0,5 0,5 kávové lžičky mletého černého pepře | Pepř černý mletý | |
| 2 2 velké plechy s nízkým okrajem | ||
| 2 2 archy papíru na pečení |