Nutriční hodnoty (Kedlubnová polévka s rýží)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 5 067 kJ / 1 211 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,22 g |
| Tuky | 90,49 g |
| – nasycené | 54,98 g |
| – nenasycené | 31,99 g |
| –– mononenasycené | 28,90 g |
| –– polynenasycené | 3,09 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 22,17 g |
| Cholesterol | 514 mg |
| Sodík | 676 mg |
| Sůl | 1,94 g |
| Sacharidy | 61,50 g |
| – cukry | 30,80 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 l 1,5 l vody | Voda | 1500 ml |
| 4 4 kedlubny | Kedluben čerstvý | 720 g |
| 30 g 30 g rýže | Rýže bílá | 30 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| paprika mletá sladká | Paprika červená sušená | |
| paprika mletá pálivá | Paprika pálivá | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |