Nutriční hodnoty (Bramborová polévka s haluškami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 547 kJ / 848 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,61 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,65 g |
| Tuky | 41,16 g |
| – nasycené | 23,08 g |
| – nenasycené | 14,89 g |
| –– mononenasycené | 13,23 g |
| –– polynenasycené | 1,66 g |
| ––– omega 3 | 0,21 g |
| Vláknina | 12,75 g |
| Cholesterol | 361 mg |
| Sodík | 170 mg |
| Sůl | 0,31 g |
| Sacharidy | 92,32 g |
| – cukry | 7,82 g |
| ––– laktóza | 0,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| Vegeta (podle chuti) | Kořenící směs sypká | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| hrubá mouka dle potřeby | Mouka pšeničná hrubá | |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská |