Nutriční hodnoty (Vepřová pečeně na mrkvi s cibulí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 8 873 kJ / 2 121 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 232,17 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 228,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,47 g |
| Tuky | 120,65 g |
| – nasycené | 62,26 g |
| – nenasycené | 47,66 g |
| –– mononenasycené | 42,88 g |
| –– polynenasycené | 4,78 g |
| ––– omega 3 | 0,50 g |
| Vláknina | 12,10 g |
| Cholesterol | 735 mg |
| Sodík | 630 mg |
| Sůl | 1,40 g |
| Sacharidy | 22,25 g |
| – cukry | 15,10 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg vepřové pečeně (v celku bez kosti) | Vepřová kotleta bez kosti | 1000 g |
| 4 4 větší mrkve (petržel volitelně) | Mrkev čerstvá | 200 g |
| 1-2 1-2 cibule | Cibule čerstvá | 105 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| provensálské koření | Provensálské koření | |
| čerstvý rozmarýn (nemusí být) | Rozmarýn čerstvý | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| voda | Voda |