Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Balkánská houbová polévka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie1 521 kJ /
364 kcal
Bílkoviny6,54 g
– z toho živočišné bílkoviny2,91 g
– z toho rostlinné bílkoviny3,63 g
Tuky24,55 g
– nasycené15,36 g
– nenasycené8,32 g
–– mononenasycené7,24 g
–– polynenasycené1,07 g
––– omega 30,15 g
Vláknina8,26 g
Cholesterol 74 mg
Sodík 97 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy26,55 g
– cukry11,13 g
––– laktóza3,92 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
15 g 15 g másla Máslo kravské 15 g
1 1 malá cibule Cibule čerstvá 70 g
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
0,5 lžičky 0,5 lžičky sladké maďarské papriky Paprika sladká 2.5 g
0,5 lžičky 0,5 lžičky pálivé papriky Paprika pálivá 3 g
1 špetka 1 špetka mletého kmínu Kmín mletý
sůl (dle chuti) Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 1 brambora Brambor zimní 50 g
1 hrst 1 hrst sušených hříbků (předem namočených) Hřib sušený
1 l 1 l vody Voda 1000 ml
100 ml 100 ml smetany 30% Smetana kravská sladká 12% 100 ml
máslová jíška dle potřeby (1:1 máslo a hladká mouka) Jíška máslová
čerstvý libeček Libeček čerstvý
petrželka Petržel nať čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.