Nutriční hodnoty (Jemná kapustovka od babičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 3 799 kJ / 908 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,55 g |
| Tuky | 25,11 g |
| – nasycené | 5,80 g |
| – nenasycené | 12,30 g |
| –– mononenasycené | 9,45 g |
| –– polynenasycené | 2,85 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 18,70 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 416 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 121,60 g |
| – cukry | 60,45 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 hlávky 1/2 hlávky větší kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | 350 g |
| 3-4 3-4 brambory | Brambor zimní | 175 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1-2 1-2 smetany | Smetana kravská sladká 12% | |
| 1 lžíce 1 lžíce drceného kmínu | Kmín mletý | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
| 1 1 slepičí vývar nebo Vegetu, nebo masox, sůl, pažitka, nebo petržel. | Vývar slepičí |