Nutriční hodnoty (Kuřecí špalíky v zeleninové omáčce s bramborovo-batátovým pyré)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 686 kJ / 1 120 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,43 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,17 g |
| Tuky | 57,07 g |
| – nasycené | 30,10 g |
| – nenasycené | 25,01 g |
| –– mononenasycené | 20,84 g |
| –– polynenasycené | 4,17 g |
| ––– omega 3 | 1,16 g |
| Vláknina | 22,90 g |
| Cholesterol | 143 mg |
| Sodík | 195 mg |
| Sůl | 0,38 g |
| Sacharidy | 126,50 g |
| – cukry | 20,32 g |
| ––– laktóza | 4,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 kuřecí špalíky | Kuře stehno s kůží | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžička 1 lžička sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 1 špetka 1 špetka chilli | Chilli paprička sušená | |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1/2 1/2 červené kapie | Paprika červená čerstvá | |
| 1 hrst 1 hrst lisového špenátu | Špenát čerstvý | |
| 150 ml 150 ml vody na podlití | Voda | 150 ml |
| 1/2 plechovky 1/2 plechovky celých rajčat | Rajče červené čerstvé | |
| 2 lžíce 2 lžíce smetany 30% | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
| nasekaná nať petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| 1 1 měsíček citronu | Měsíček květ | |
| 300 g 300 g batátu | Batáty neloupané | 300 g |
| 300 g 300 g brambor | Brambor zimní | 300 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce smetany 30% | Smetana kravská sladká 12% | 62.5 ml |