Nutriční hodnoty (Snídaňová vejce Benedikt)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 698 kJ / 1 123 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,42 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,70 g |
| Tuky | 108,94 g |
| – nasycené | 59,75 g |
| – nenasycené | 40,77 g |
| –– mononenasycené | 35,80 g |
| –– polynenasycené | 4,97 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 0,70 g |
| Cholesterol | 1,15 g |
| Sodík | 260 mg |
| Sůl | 0,61 g |
| Sacharidy | 13,14 g |
| – cukry | 1,30 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 plátky 2 plátky sušené šunky | Pršut | |
| 1 plátek 1 plátek toustu | Toast pšeničný bílý | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| uzená paprika | Paprika uzená | |
| 3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
| 1 lžíce 1 lžíce octa (nebo citronové šťávy) | Ocet lihový | 15 ml |
| 100 g 100 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 100 g |
| sůl | Sůl mořská |