Nutriční hodnoty (Cizrnovo sýrové nočky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 8 467 kJ / 2 024 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 132,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 45,56 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 87,30 g |
| Tuky | 67,47 g |
| – nasycené | 23,77 g |
| – nenasycené | 36,98 g |
| –– mononenasycené | 22,01 g |
| –– polynenasycené | 14,97 g |
| ––– omega 3 | 0,79 g |
| Vláknina | 150,01 g |
| Cholesterol | 619 mg |
| Sodík | 1,73 g |
| Sůl | 4,13 g |
| Sacharidy | 146,27 g |
| – cukry | 29,51 g |
| ––– laktóza | 8,21 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 konzerva 1 konzerva cizrny | Cizrna | 400 g |
| 2 2 vejce velká | Vejce slepičí | 140 g |
| 100-150 g 100-150 g sýru (parmezán, gouda, chedar) | Sýr kravský tvrdý 30% | 125 g |
| 1 hrst 1 hrst petrželky (i sušené, mražené) | Petržel nať čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce bylinkového koření | Provensálské koření | |
| 1 lžíci 1 lžíci másla velká | Máslo kravské | 10 g |
| hrubá mouka (podle potřeby) | Mouka pšeničná hrubá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
| 100 g 100 g mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 100 g 100 g celeru | Celer bulva čerstvá | 100 g |
| 100 g 100 g petržele | Petržel kořenová čerstvá | 100 g |
| 100 g 100 g pórku | Pórek čerstvý | 100 g |
| 3 kuličky 3 kuličky pepře | Pepř černý | |
| 1 kostka 1 kostka zeleninového vývaru pro zvýraznění chuti (není nutné) | Vývar zeleninový | 10 ml |